kedd, január 31, 2023

Tájékoztató

Tisztelt Hozzátartozók, Látogatók!

 

A Magyarország területén működő valamennyi fekvőbeteg-ellátó és bentlakásos szolgáltatást nyújtó szociális intézményben elrendelt látogatási tilalom tárgyában 2020. 03.08-án kiadott, majd többször módosított 13305-8/2020/EÜIG iktatószámú határozat kijárási korlátozásra vonatkozó rendelkezése a szociális intézmények vonatkozásában az alábbiak szerint módosult:

A Magyarország területén működő, valamennyi szociális intézmény vonatkozásában elrendelt intézmény-elhagyási (kijárási) tilalmat, valamint látogatási tilalmat feloldották.

 

-          A látogatás lehetőségét a szociális intézményekben biztosítani kell. Ezt olyan módon szükséges megszervezni, hogy a látogató csak azzal a gondozottal kerüljön 2 méteren belüli távolságra 15 percen túl, akit meg akart látogatni.

-          Kérjük, hogy csak egészséges személy látogassa a szociális intézményben lévő ellátottat! Fertőző betegség jeleit mutató személy nem látogathat ellátottat!

-          A látogatók részére vírusölő hatású kézfertőtlenítő szert és lábzsákot biztosítunk. Kérjük a kedves látogatókat, hogy kesztyűt és maszkot hozzanak magukkal!

-          A szociális intézményben maszk viselése mellett fodrász, manikűrös, pedikűrös fogadható.

-          Vallási esemény - az egyházak képviselővel való egyeztetés után- megtartható az intézményben, a szociális távolságtartás biztosításával.

A látogatásra vonatkozó szabályozás során az alábbiak érvényesülését kérjük szem előtt tartani:

·Jó idő esetén a látogatást az intézmény udvarán oldjuk meg, betartva az egyes családok közötti 2 méteres távolságot!

·Ha a szabadban történő találkozás nem kivitelezhető, akkor erre a célra külön helyiséget biztosítunk. Intézményünkben az Imaterem került kijelölésre, mivel a Társalgó jelenleg lakószobaként funkcionál.

·Maximálni kell az egy időben történő látogatók számát, ezért kérünk mindenkit, hogy egy ellátotthoz egy látogató érkezzen, illetve az esetleges várakozás elkerülése érdekében telefonon érdeklődjenek. Várakozás esetén szíves türelmüket és megértésüket kérjük!

·Többágyas szobában, ágyban fekvő gondozottat maszk viselésével egyszerre csak egy személy látogathat.

·Lakóink kaphatnak csomagot, melyet fertőtlenítve teszünk el a hűtőbe.

A lakók nyugalmának megőrzése miatt újra kifüggesztésre került a látogatási idő, a hozzátartozókat megkérjük, hogy ha tudják, tartsák be a kijelölt időpontot.

Ha az intézmény lakója elhagyja az otthon területét, mert családja körében szeretne tartózkodni, akkor 48 órán túli távollét esetén negatív teszttel kell igazolni, hogy nem lett COVID fertőzött.

Ha a lakók kimennek a város területére, akkor visszajövetelüknél fokozott óvatosság szükséges, a fertőzés elkerülése érdekében. / Gondozó jelenlétében alapos kézmosás, cipőfertőtlenítés, kijáráskor maszkviselése/

 

Telefonszámok, amelyeken elérhetik az ellátottakat: 06 42/290-076; 06 30/492 1498, 06 30 7545482

Segítségüket és megértésüket köszönjük!

 

Kelt: Újfehértó, 2020.07.08.

                                                                                                                             ……………………………………..

                                                                                                                                    Puhola Józsefné

                                                                                                                                    Intézményvezető