kedd, január 31, 2023

Lakossági Tájékoztató

 

                                         LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ

 

 

 

Tájékoztatjuk a tisztelt lakosságot, hogy a rendkívüli hidegre való tekintettel az Újfehértó, Mártírok út 6. szám alatti telephelyünk nyitva áll 2021.01.16. és 2021.01.17.-én reggel 7 órától délután 17 óráig, minden rászoruló személy részére. Hétköznapokon a nappali ellátásunk szintén reggel 7 órától délután 17 óráig fogad rászoruló embereket. A telephely zárása után azok a személyek, akiknek éjszaka nem áll rendelkezésükre fűtött helyiség, éjszaka a telephelyen maradhatnak felügyelettel.

Kérem, akinek a környezetében feltűnik olyan személy, aki a hideg miatt veszélyben van, értesítsen bennünket a következő telefonszámokon: 06/42-290-076, 06/30 754 5482

 

Tájékoztatás Támogató Szolgálat indításáról

Tájékoztatás Támogató Szolgálat indításáról

 

Tájékoztatjuk az Újfehértón élő lakosokat, hogy 2021. 01. 01-től a Támogató szolgálat újra indítását tervezzük a városban. Intézményünkben korábban már működött ilyen szolgáltatási forma, de a különböző törvényi változások miatt 2012-ben ez megszűnt. Most lehetőség nyílt arra, hogy ezzel a szakfeladattal bővítsük ellátási tevékenységünket. Dr. Hosszú József polgármester urat többen megkeresték azzal a problémával, hogy a szülőknek nehézséget okoz a sajátos nevelési igényű gyerekek beszállítása a Nyíregyházán található speciális iskolákba, hiszen munka mellett ez nem egyszerű feladat. Ezen kívül a különböző fogyatékkal élő személyek segítése és szállítása sem megoldott a városban, hiszen sokan közülük egyedül élnek, hozzátartozó messze lakik, vagy egyáltalán nincs is. A fogyatékos emberek a társadalom egyenlő méltóságú, egyenrangú tagjai, akik a mindenkit meg illető jogokkal és lehetőségekkel csak jelentős nehézségek árán vagy egyáltalán nem képesek élni. A szolgáltatás újra indításával célunk az ilyen személyek hátrányainak enyhítése, esélyegyenlőségük, önálló életvitelük biztosítása.

A támogató szolgálat feladata:

 a) személyi segítő szolgálat működtetése, amely segítséget nyújt:

- a fogyatékkal élőnek szükségletei kielégítéséhez,

- a társadalmi életben való teljes jogú részvételhez,

-önálló munkavégzéshez, tanulmányok folytatásához, szociális és egészségügyi szolgáltatások igénybevételéhez, kulturális, művészeti, sport, szabadidős tevékenységek végzéséhez.

 b) szállító szolgálat működtetése az alapvető szükségletek kielégítését segítő szolgáltatásokhoz, közszolgáltatásokhoz való hozzájutás biztosítása érdekében.

Ezt a szolgáltatási formát a súlyosan fogyatékos személyek vehetik igénybe. A törvény meghatározása szerint, súlyosan fogyatékos az, aki fogyatékossági támogatásban, vakok személyi járadékában, illetve magasabb összegű családi pótlékban részesül. Ezek fennállását az idevonatkozó törvényi előírások szerint kell igazolni.

Kérjük a tisztelt lakosok segítségét az igények felmérésében, hiszen ez elengedhetetlen a tervezés szempontjából.

Kérjük, ha Ön vagy valamely családtagja, rokona, ismerőse ilyen jellegű segítségre szorul, jelezze azt munkatársainknak személyesen, vagy az alábbi telefonszámokon:

06/42-290-076

06/30-7545482

06/30-7545483

 

 

                                                                                                                                          Puhola Józsefné

                                                                                                                                         Intézményvezető

Tájékoztató

Tisztelt Hozzátartozók, Látogatók!

 

A Magyarország területén működő valamennyi fekvőbeteg-ellátó és bentlakásos szolgáltatást nyújtó szociális intézményben elrendelt látogatási tilalom tárgyában 2020. 03.08-án kiadott, majd többször módosított 13305-8/2020/EÜIG iktatószámú határozat kijárási korlátozásra vonatkozó rendelkezése a szociális intézmények vonatkozásában az alábbiak szerint módosult:

A Magyarország területén működő, valamennyi szociális intézmény vonatkozásában elrendelt intézmény-elhagyási (kijárási) tilalmat, valamint látogatási tilalmat feloldották.

 

-          A látogatás lehetőségét a szociális intézményekben biztosítani kell. Ezt olyan módon szükséges megszervezni, hogy a látogató csak azzal a gondozottal kerüljön 2 méteren belüli távolságra 15 percen túl, akit meg akart látogatni.

-          Kérjük, hogy csak egészséges személy látogassa a szociális intézményben lévő ellátottat! Fertőző betegség jeleit mutató személy nem látogathat ellátottat!

-          A látogatók részére vírusölő hatású kézfertőtlenítő szert és lábzsákot biztosítunk. Kérjük a kedves látogatókat, hogy kesztyűt és maszkot hozzanak magukkal!

-          A szociális intézményben maszk viselése mellett fodrász, manikűrös, pedikűrös fogadható.

-          Vallási esemény - az egyházak képviselővel való egyeztetés után- megtartható az intézményben, a szociális távolságtartás biztosításával.

A látogatásra vonatkozó szabályozás során az alábbiak érvényesülését kérjük szem előtt tartani:

·Jó idő esetén a látogatást az intézmény udvarán oldjuk meg, betartva az egyes családok közötti 2 méteres távolságot!

·Ha a szabadban történő találkozás nem kivitelezhető, akkor erre a célra külön helyiséget biztosítunk. Intézményünkben az Imaterem került kijelölésre, mivel a Társalgó jelenleg lakószobaként funkcionál.

·Maximálni kell az egy időben történő látogatók számát, ezért kérünk mindenkit, hogy egy ellátotthoz egy látogató érkezzen, illetve az esetleges várakozás elkerülése érdekében telefonon érdeklődjenek. Várakozás esetén szíves türelmüket és megértésüket kérjük!

·Többágyas szobában, ágyban fekvő gondozottat maszk viselésével egyszerre csak egy személy látogathat.

·Lakóink kaphatnak csomagot, melyet fertőtlenítve teszünk el a hűtőbe.

A lakók nyugalmának megőrzése miatt újra kifüggesztésre került a látogatási idő, a hozzátartozókat megkérjük, hogy ha tudják, tartsák be a kijelölt időpontot.

Ha az intézmény lakója elhagyja az otthon területét, mert családja körében szeretne tartózkodni, akkor 48 órán túli távollét esetén negatív teszttel kell igazolni, hogy nem lett COVID fertőzött.

Ha a lakók kimennek a város területére, akkor visszajövetelüknél fokozott óvatosság szükséges, a fertőzés elkerülése érdekében. / Gondozó jelenlétében alapos kézmosás, cipőfertőtlenítés, kijáráskor maszkviselése/

 

Telefonszámok, amelyeken elérhetik az ellátottakat: 06 42/290-076; 06 30/492 1498, 06 30 7545482

Segítségüket és megértésüket köszönjük!

 

Kelt: Újfehértó, 2020.07.08.

                                                                                                                             ……………………………………..

                                                                                                                                    Puhola Józsefné

                                                                                                                                    Intézményvezető

 

Intézményi tájékoztató

Dél- Nyírségi Többcélú Önkormányzati Kistérségi Társulás

Újfehértói Szociális Szolgáltató Központ

4244 Újfehértó, Kodály Zoltán út 39. szám

Tel: 06/42 290-076

Felhívás

Tájékoztatjuk az intézménybe érkezőket, hogy a Kormány által hozott intézkedéseknek megfelelően megváltozott a nappali ellátások szolgáltatási rendje. Ennek megfelelően az intézmény épületében egyidejűleg tartózkodó ellátottak száma nem haladhatja meg a bejegyzett férőhelyszám 50 %-át.

Alapvető higiéniai szabályok fokozott betartása szükséges az igénybe vevők és a munkatársak körében, melyek a következők:

- Intézménybe belépés előtt kötelező a kézfertőtlenítés.

- Kézmosóknál kihelyezésre került a folyékony szappan, kézfertőtlenítő, papírtörlő, valamint a helyes használatáról szóló tájékoztatás.

- Köhögés, tüsszentés esetén papír zsebkendő használata, majd alapos kézmosás szükséges.

- A megszokott üdvözlési formákat mellőzni kell, pl. kézfogás, puszi.

- Az igénybe vevők között a 2 méteres távolságot biztosítani kell, ha ez nem lehetséges, orr-szájmaszkot kell viselniük.

- A csoport foglalkozásokat lehetőség szerint a szabadlevegőn kell megtartani.

- Az épület helyiségeit naponta többször szellőztetni szükséges.

- A felületeket, vizes helyiségeket naponta többször fertőtleníteni kell.

A nappali ellátásban dolgozó munkatársak az ellátottak önálló életvitelének fenntartását saját lakókörnyezetükben nyújtott szolgáltatásokkal is biztosíthatják (pl. bevásárlásban való segítségnyújtás, gyógyszerkiváltás, csekkbefizetés). Azon ellátottakat, akik a nappali intézményben nyújtott szolgáltatásokat nem kívánják igénybe venni, rendszeresen megkeressük telefonon, érdeklődünk állapotukról, felajánljuk segítségünket.

Az intézmény munkatársait telefonon, vagy e-mailben érhetik el:

                          Puhola Józsefné              06/30/7545482

                          Seregi Zoltánné               06/30/7545483

                          Kardos Imréné                06/30/4001824

                         Bige Julianna                  06/30/3768458

                          Tóhátiné Incze Erika       06/30/3768755

                          Zsírosné Zámbó Andrea 06/30/7545484

      e-mail-ben: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

                         Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

                         szegbob@ freemail.hu

                       Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

                       Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Az intézmény honlapján (www.szoszok.hu) és Facebook oldalán is tájékozódhatnak az aktuális hírekről.          

Újfehértó, 2020.07.06.                                                                               Puhola Józsefné

                                                                                                                    intézményvezető

Kapcsolat

Puhola Józsefné

Intézmény vezető

e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

tel: 06/30 754-5482

cím:4244 Újfehértó, Kodály Z. u. 39.

 

Idősek Nappali ellátása(Eötvös u. 26)

Seregi Zoltánné

Intézményvezető helyettes

e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

telefon: 06/30 754-5483

cím: 4244 Újfehértó, Eötvös u. 26.

 

Éliás Ildikó Idősek Nappali ellátása

Gondozó

 

 

 

Kardos Imréné Idősek Nappali ellátása

Gondozó

 

 

Szenvedélybetegek Nappali ellátása

(Újfehértó, Mártírok u. 6)
 

Nagyné Szőke Katalin

Terápiás munkatárs

Varga Anna

Terápiás munkatárs


Étkeztetés

tel: 06/30 754-5484

   

Áncsán József

gépkocsivezető

Gyermánné Szűcs Veronika


szociális asszisztens

 

 


Idősek Otthona

(Újfehértó, Kodály Z. u. 39)

tel: 42/290-076

Molnár Árpádné

Terápiás munkatárs

Pásztor Antalné

Gondozó

Kukucska Istvánné

Gondozó

Barabás Gáborné

Gondozó

Gargya Lászlóné

Gondozó

   

Nagy Károlyné

Gondozó

 

Szabó Lászlóné

Gondozó

 

Seresné Deme Mária

szakápoló

Tanyagondnoki szolgáltatás

Járó Miklós

Tanyagondnok

tel: 06/30754-5481

 

Házi segítségnyújtás

(Újfehértó, Mártírok u. 6)

Koláné Kun Anikó

Szakmai Vezető

tel: 06-30/558-4765

 

Hegedűs Andrea

gondozó

 

Lakatos Nikoletta

gondozó

 

   
Szűcs Józsefné

Gondozó

Ágoston Istvánné

Gondozó

Kemecsei Jánosné

Gondozó

   
Lácza Jánosné

Gondozó

Pál Józsefné

Gondozó

Francz Sándorné

Gondozó

Stefán Csabáné

Gondozó

   
Karnai Ferencné

Gondozó

   
 

Kolló Józsefné

Gondozó

Simicsku Györgyné

Gondozó

 

Kissné Kiss Andrea   Gondozó

Kissné Kiss Andrea 

Gondozó

Balázscsik Sándorné

Balázscsik Sándorné

Gondozó

Bulátkó Mihályné

Bulátkó Mihályné

Gondozó

Francz Alexandra

Francz Alexandra

Gondozó

Iványik Jánosné

Iványik Jánosné

Gondozó

 Németné

Némethné Kovács Andrea

Gondozó

 Lovas Andrásné

Lovas Andrásné

Gondozó

 Lippai Sándorné

Lippai Sándorné

Gondozó

 

Pataki Klára

Gondozó

 

    
 

Pszichiátriai Betegek Nappali ellátás

(Újfehértó, Eötvös u. 26.)

Kristóf-Bodó Anita

Terápiás munkatárs

 
 
Ácsné Szabados Andrea

Terápiás munkatárs

 

 

 

Pszichiátriai Betegek Közösségi ellátás

(Újfehértó, Eötvös u. 26.)

 

Szabóné Tüszegi Erzsébet

Gondozó

Bige Borbála Julianna

Gondozó

 

 

 

Család-és Gyermekjóléti Szolgálat
(Újfehértó, Petőfi u. 34)

Kelemenné Orsó Judit

Szakmai vezető-családsegítő

tel:06-30/8729008

 

 

 

Papp Jánosné

Családsegítő

 

 Támogató Szolgáltatás

(Újfehértó, Petőfi út 37)

   

Zsírosné Zámbó Andrea

Szállítói szolgáltatás - gépkocsivezető

tel: 06-30/873-0093

Bódi Sándorné

Gondozó

  Horváth Kornélia

Terápiás munkatárs

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A terület ellátott jogi képviselője és elérhetőségei

Név: Lőwné Szarka Judit

Tel.: 06-20/489-9557 melyen elérhető: H-Cs 08:00 - 16:30  P: 08 - 14:00 óra között

e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

levelezési cím: Észak-Alföldi Regionális Iroda

4225 Debrecen, Miklós u. 4.  fsz.4